Ta oferta pracy została opublikowana ponad 40 dni temu i może być nieaktualna.
0

kandydatów

Etat Młodszy kucharz w Dziale Hotelowym

Firma: Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. prof. Jana Rosnera miejsce pracy: Wrocław

Ogłoszenie numer: 7113672, z dnia 2022-06-06

Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. prof. Jana Rosnera

Młodszy kucharz w Dziale Hotelowym

Miejsce pracy: Wrocław

 

Opis stanowiska

Przewidywany zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

Zadania dominujące:

  • utrzymanie czystości i odpowiedniego poziomu higieny w pomieszczeniach produkcyjnych, magazynowych, socjalnych zlokalizowanych w obszarze gastronomii,
  • obróbka wstępna surowców i przygotowanie półproduktów wykorzystywanych do produkcji posiłków w tym: mycie, obieranie, krojenie, mielenie, szatkowanie,
  • zmywanie naczyń stołowych oraz mycie i dezynfekcja urządzeń i sprzętu kuchennego oraz magazynowego, w tym usuwanie i sortowanie odpadów poprodukcyjnych i resztek pokonsumpcyjnych,
  • porcjowanie i wydawanie posiłków, w tym przygotowywanie podstawowych dań ciepłych serwowanych na bufety śniadaniowe i kolacyjne.

Pozostałe zadania:

  • monitorowanie czystości wraz z rejestracją wykonanych czynności na formularzach zgodnie z procedurami wynikającymi z systemu HACCP oraz przepisami sanitarnymi w części dotyczącej zapewnienia odpowiednich warunków higienicznych,
  • racjonalne gospodarowanie artykułami żywności otrzymanymi do produkcji posiłków, w tym nadzór nad odpowiednim ich zabezpieczaniem przed zagrożeniami mającymi wpływ na jakość i bezpieczeństwo zdrowotne. Kontrola przydatności do spożycia surowców i produktów. Pobieranie i zabezpieczanie próbek żywności,
  • prace pomocnicze przy organizacji bankietów i przyjęć okolicznościowych,
  • prace pomocnicze w utrzymaniu porządku i czystości pokoi hotelowych.

Wymagania

  • Wykształcenie podstawowe i staż pracy 2 lata lub
  • Wykształcenie zasadnicze bez stażu pracy

Wymagania dodatkowe:

  • Preferowane doświadczenie na stanowisku o podobnym zakresie zadań w tym praca w gastronomii, hotelarstwie, placówkach oświatowych (serwis kelnerski, obsługa recepcji/sekretariatu/przerw kawowych itp.) związana głównie z utrzymaniem higieny, czystości i porządku.
  • Aktualna książeczka sanitarno- epidemiologiczna (badania dla celów sanitarno- epidemiologicznych).
  • Komunikatywność, dokładność, punktualność, umiejętność pracy w zespole pod presją czasu.
  • Umiejętność obsługi sprzętu oraz urządzeń kuchennych.
  • Znajomość zagadnień związanych z przechowywaniem i utrzymaniem jakości zdrowotnej surowców i produktów spożywczych.
  • Znajomość podstawowych zagadnień związanych z zastosowaniem środków chemicznych do utrzymania higieny produkcji żywności w kuchni.

Wymagane dokumenty i oświadczenia:

  • list motywacyjny i życiorys wraz z danymi umożliwiającymi kontakt z osobą składającą ofertę (numer telefonu, adres e-mail);
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe niezbędne do wykonywania pracy określonego rodzaju lub na określonym stanowisku;
  • oświadczenie kandydata o zapoznaniu się z informacją dotyczącą przetwarzania danych osobowych oraz o wyrażeniu zgody na ich przetwarzanie do celów naboru.
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.


Pozostałe oferty pracy w firmie Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. prof. Jana Rosnera
Etat Recepcjonistka / recepcjonista w Dziale Hotelowym w firmie: Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. prof. Jana Rosnera miejsce pracy: Wrocław 22-08-2022

« Powrót do strony kategorii
Czy ta oferta pracy jest nieaktualna? Powiadom nas!   
Poleć ofertę pracy
Data dodania: 06-06-2022
Wyświetleń: 135